esmaspäev, 26. oktoober 2009

Nastja näeb selgelt

Mõtteid minu boksist:

1. Leidsin New Yorkerist ühe väga põneva artikli, teemaks ameerika jalgpall ja ajukahjustused (millalgi septembris kirjutasin ka sellest). Kellele pinget pakub, siis lugeda saab siit (ei maksa end pikkusest hirmutada lasta). Muuhulgas võrreldakse omavahel ameerika jalgpalli ja koeravõitlust. Üks väike fakt ka, nimelt liinimängija (ma olen ameerika jalgpallis muidugi võhik ega tea, mida liinimängija teeb) võib ühe hooaja vältel saada umbes tuhat lööki pähe. Räme sport.

2. Halloween (eesti kalendris usupuhastuspüha nimega:D) kogub ka tuure. Läksime pahaaimamatult poodi ja vastu hakkas tulema massiliselt kostümeeritud inimesi (loe: zombisid). Ühel näiteks plastikkäsi tehisverest nõretaval kandikul, teisel väike luukere hellalt süles, kolmandal silm koopast välja rippumas jne. Veidi tuletas meelde Hollandi ja Belgia karnevalimelu. Pildil on Maastrichti äärelinna bussipeatus karnevali ajal (sinine kittel ja triibulised koivad on minu omad).


Bussis (ja linnas üldse) polnud vist ühtegi "tavalises" riietuses inimest (vanaemad-vanaisad ja sülelapsed olid ka kostümeeritud). Meil võiks ka selline karnevalitraditsioon olla, muidu ei saagi kostüümis ringi karata (minu vanuses enam marti ju ei lähe jooksma), kui just ise ei orgunni. Oi, mulle meeldivad stiilipeod.

3. Pühapäevad on toredad, sest siis on NIA. Treener valib meile tantsimiseks alati hästi huvitava muusika, ükskord oli näiteks ainult ladina keeles laulev bänd. Mulle hakkasid meeldima paar lugu grupilt nimega Dead Can Dance. See lugu on mõnusa rütmiga ja sellel on lahe video (90ndatest).

4. Pole eneseabiraamatute populaarsusest kunagi aru saanud, suht saastauputus mu meelest. Siinkohal veel üks lugemissoovitus. Tsitaat: "Seedrite (eesti abielupaar, feng shui eksperdid) feng shui koolitusi on tellinud üle tuhande maineka asutuse - alates Merko Ehitusest, Finantsinspektsioonist, Tallinna Kaubamajast ja pankadest ning lõpetades kümnete lasteaedade ja gümnaasiumidega." Nagumismõttes? Kärbime lasteaedades personali, aga vähemalt on veesooned tuvastatud ja mängunurga energiaväljad liiguvad õigesti?

5. Kõigi suureks rõõmuks on ilmunud selgeltnägija Nastja elulugu (üle 90 lehekülje kahjuks ei pigistanud välja), selle šedöövri saab ka endale soetada. Huvitav, et nii paljud nimetavad ennast ateistideks, aga mingi eneseabi ja nõidade jama läheb küll peale.

2 kommentaari:

hedda ada ütles ...

kas sa teadsid, et nastja teos on rahva raamatus top10-s esimene!

PS. me võtsime tõnisega roti! ja võtame teise veel!

Liina ütles ...

inimestele läheb kvaliteetkirjandus peale:P
PS. mis roti/rottide nimed?
PPS. nii ta läheb, alguses rotid, siis lapsed...