teisipäev, 6. oktoober 2009

Võõrdumine reaalsusest

Nagu Liina juba kirjutas, ei ole mul millestki väga huvitavast rääkida. Igaks nädalaks on vaja põhjalikult lugeda paarsada lehekülge teadusteksti (see on jätkuvalt põhivärk) ja kirjutada kõiksuguseid esseid, seega midagi katastroofiliselt huvitavat "tavaelus" ei juhtugi. Tagasi tulen aga tõenäoliselt veelgi küünilisema nihilistina, mis Eesti mõistes oleks vist üsna radikaalne, kuid Kanadas ülikooli ringkondades päris tavaline.

Ained (ja neid andvad inimesed) on mul igatahes megahuvitavad, nagu arvata oligi. Midagi konkreetset neist välja tuua oleks üsna keeruline, kuivõrd ma midagi "konkreetset" või "praktilist" ju ei õpigi. Sellel nädalal on näiteks erinevates ainetes teemadeks transseksuaalsus (või noh, transgenderedness, kuid head eestikeelset vastet sellele lihtsalt ei ole), inimeste kristlusesse pööramine koloniaalajal, samasooliste abielu- ja lastekasvatusõigused USAs ja Kanadas ning AIDSi pikaajaline mõju Aafrika riikidele. Sellised päris vastuolulised teemad siis, mis annavad ehk pisut aimu, millega ma siin tegelen.

Õnneks on nüüd vist ainete ülekandmisega ka enam-vähem korras, seega tagasi minnes loodetavasti ma tasuta kohalt välja ei kuku. Kuigi Tartu pool on jätkuvalt üsna paindumatu ja mitte-vastutulelik (mitte nagu Liinal). Ja see on imelik, kuivõrd nende eesmärk peaks olema ju maksimaalselt ära kasutada võimalusi oma üliõpilasi end välja harima saata. Aga noh, mis sa teed ära, kui alma mater sihuke on.

Telku puudumine muudab muideks erakordselt produktiivseks. Netiühendus on ka õhtuti kohati nii aeglane, et isegi parima tahtmise korral ei saaks netist nt ETV saateid hästi vaadata, kuna ühendus katkeks iga 5 minuti tagant. Seega oleme piirdunud ainult Bonesi ja ANTMiga (Liina kindel tahe, kuid noh... ega ma kätt ka ette pane; ta tahtis muide öelda, et talle meeldib Nicole ja et ta saadab Tyrale kirja, et nad võiksid järgmisel hooajal pluss-suuruses modellide eri teha). Igatahes, telku jms meelelahutuse puudumine jätab niivõrd palju lisaaega, et me loeme ja/või kirjutame pmst kogu aeg (st kui me just ei maga). Kuigi, Liina räägib isegi unes plagiaadist (tõsijutt!).

PS. Varsti läheme LGBT-teemalisele (Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgendered) peole :)

PPS. Ja millalgi ka CN Toweri otsa (mis maksab küll miski 20 doltsi).

PPPS. Inglisekeelsed sõnad ja väljendid hakkavad vaikselt igapäevasõnavarra tikkuma. Tagasi tulles oleme täiesti corrupt.

5 kommentaari:

enetimm ütles ...

Sõbralik soovitus... Torontos on võimalik osta CityPass, millega võib 9 päeva jooksul käia Ontario Science Centre'is, ROMis, loomaaias, Casa Lomas ja CN tornis. Nüüd on tulemas pikk nädalavahetus, siis võib vaatamisväärsustega tutvuda :)
Pileti võib osta ükskõik millises viiest kohast, hind CAD 59.00.

Vaata siia.

Sattusin kogemata teie lehele... nii huvitav on lugeda; ja justkui uuesti üle elada oma kogemusi, kui ma ise kunagi siia elama sattusin.

eero ütles ...

See on hea, et huvitav on :)
Loomaaias on meil juba käidud, mistõttu selle ostmine enam nii praktiline ei oleks. Vist. Kõikides muuseumites on ka olemas nö tasuta päevad, seega ROMis ja Bata Shoes saab ehk siis ära käia.
Aga jah, oleks seda esimesel nädalal teadnud, oleks vist päris praktiline olnud.

Jaanika ütles ...

Täitsa lõpp! Te loete ja kuulete seal ikka nii palju huvitavat. Tahaks ka küüned taha ajada teie raamatutele!

Liina ütles ...

sul on see võimalus:D alates maikuust. ma tean, et matu ka ootab näiteks spordifüsioloogia raamatut:D

Lilian ütles ...

Tarkuse ema my ass!

Aga Nicole on ka minu lemmik ja nii nõme, et teised tšikid teda lihtsalt niisama taga räägivad...

Aa ja kui teil võimalus on, siis vaadake sellist sarja nagu "Glee". Noh, et te ikka liiga palju ei õpiks ja liiga targaks ei saaks:)