neljapäev, 3. detsember 2009

Jälle elu teelahe

Üle pika aja saab jälle blogisse kirjutada. Vahepeal on olnud metsikud lugemis-kirjutamisnädalad, et valmis saada kõikide uurimistööde ja esseedega. Ühtegi ööd küll otseselt vahele ei jäänud, kuid tempo oli ikka päris kõva. Nüüd on ainult üks uurimistöö (tähtaeg on alles järgmise nädala lõpus, aje) ja üks eksam (mis toimub muideks kohalikus Ukraina Instituudis) veel jäänud. Ja siis järgneb (ainult) kaks nädalat vabadust, kuivõrd teine semester algab juba 4. jaanuaril (võrreldes Tartu veebruari algusega).

Selle nädalaga said seega pmst kõik loengud läbi. Liinal oli kahes aines selle puhul suisa peod, söögi (pizza!) ja joogiga ja puha. Lisaks, siin plaksutatakse alati viimases loengus, mis on ka ju täitsa tore. Tartus naljalt sellist suhtumist ei näe, ei õppejõudude ega üliõpilaste poolt. Ainetevalikuga olen tagantjärgi üldjuhul täitsa rahul, ainult see HIV/AIDS aine, kuigi väga kasulik, oli mõnede kaasüliõpilaste tõttu kohati liialt stiilis nutame-nüüd-Aafrika-laste-pärast. Teised ained olid/on aga väga head, kuigi üldjuhul hirmutavalt suure töömahuga. Järgmise semestri valikud on pmst tehtud, ainult üks aine tuleb veel juurde valida. Kahjuks ma ühte ainet nimega Theories of Sexuality II: Contemporary Perspectives ("Seksuaalsuse teooriad: kaasaegsed perspektiivid") kattumise tõttu võtta ei saa, kuigi tahaks (kamaan, Foucault ja Butler jt). Väga huvitav teema igatahes. Pean nüüd siis viienda aine otsinguid jätkama ja nii hilja see enam kerge ei saa olema.

Lund pole siin veel kordagi maha tulnud. Pidavat vist 162 aasta jooksul esimene lumevaba november olema. Jõulukuusk pandi muidugi juba raekojaplatsile (kui seda nii saab nimetada) püsti. Selline, et puu oksi reaalselt näha ei ole, ainult kogu see träni, mis selle külge riputati. Aga see, et Toronto peale on üles seatud ligi 50 välist uisuväljakut, on küll väga äge.

Muideks, jõuluteemaga edasi minnes: leidsime sellise postkaardi :)

PS. Üks pilt veel, mis illustreerib minu jaoks seda praegust "traditsioonilise peremudeli" meediavaidlust/aktsioone:

2 kommentaari:

Lilian ütles ...

muhedad pildid! aa ja te võiksite siiski minu sünnale ujumist kaaluda - isegi Andri tuleb!:D

eero ütles ...

ostame kalipsod kohe ära ja hakkame hulpima :)