teisipäev, 8. september 2009

Lõpuks kooli!

Homme algab kool. Esimeseks aineks on "Politics of Identity" (identiteedipoliitika), mille osas on mul kõrged ootused. Kuid eks me siis kunagi, kui kõigis ainetes (5 tk semestris) on korra ära käidud, räägime neist ka pikemalt. Kuid juba praegu paistab, et põhiliseks väljaminekuks võib saada kohustuslik kirjandus, mis on iseenesest hea, kui on tegu heade raamatutega. Ülikooli raamatupoes, mis on muuseas akadeemilises mõttes paljudele märg unenägu, nägin juba mitmeid, mida Eestis lihtsalt müügil ei ole (nt Foucault' "Power/Knowledge").

Pühapäeval käisime Toronto Ülikooli eesti õppetooli ajaloo professori ja tema poja juures õhtust söömas (kes on pmst meie naabrid). Toiduks mais ja mustikapirukas, nagu õigetele põhja-ameeriklastele kohane. Tegemist ei ole kindlasti mitte stereotüüpiliste siinsete nö Kanada eestlastega. Toronto Ülikooli akadeemiline vabadus on ikka üle kõige! Juttu jätkus igatahes kauemaks. Ja tuli välja, et me oleme suhteliselt erandlikud välislähetusse pääsenud, kuivõrd ei kuulu ühtegi korpi ega muusse organisatsiooni, mis tihtilugu selliseid valikuprotsesse nähtamatu käena juhtima pidavat.

Aga kuna keedetud mais kerge või ja pipraga oli tõepoolest väga maitsev, võtame selle nüüd ka oma toidusedelisse. Juba homme käime Kensington Marketil (üks vana ja äge turg 10 min jalutuskäigu kaugusel) ning ostame maisi. Praegu pidi hooaeg olema, seega hinnad on ka odavad.

PS. Saime pmst stipendiumid kätte (st tšekid on käes, kuid pole neid veel sulliks teinud). Nüüd oleme rikkad ja saame palju õlut osta :)

PPS. Tervisekindlustus on kah nüüd olemas (ülalnimetatud õlle ületarbimine ei tohiks tagajärgede osas seega enam probleem olla).

PPPS. Järgmisel reedel püüame loomaaias ära käia.

1 kommentaari:

Jaanika ütles ...

Head kooli algust, õppurid!