esmaspäev, 14. september 2009

The Wonderful World of Bodybuilding

Sattusin eile väga ägedasse trenni, mille nimi on NIA (neuromuscular integrative action), mis kujutab endast tantsu ja võitluskunstide segu (Aleksanderi tehnika ja jooga elemente on ka). Puhas jooga mulle isiklikult ei istu, sest alaselg ja randmed kannatavad, ja liiga keeruline koreograafia pole ka minu rida. Pärast kolasin veidi netis ringi ja tuleb välja, et NIAt kasutatakse alternatiivse vahendina ka rehabilitatsioonis (haiglad, vanglad jm). Meie käre võimlemisõpetaja ütles kohe esimesel kursusel, et meie ravime inimesi terapeutilise harjutuse, mitte tablettidega. Hästi nummi on ka see, et NIA põhirõhk on liikumisrõõmul ja üks suur osa NIA filosoofiast on see, et seda pole võimalik valesti teha, st igaüks teeb väikese variatsiooniga, elab ennast välja ja keegi ei tule näpuga viibutama. Päris võhmale võtab ka:D
Kui kedagi peaks huvitama, siis panen siia ühe videolingi, saab veidi rohkem aimu.
http://www.youtube.com/watch?v=LgfiwVaqNSs
Äkki jõuab varsti Eestisse ka...

Meie spordifüsioloogia õppejõud ironiseerib ilmselge naudinguga kulturistide üle. Täna rääkis ta, kuidas nad kasutavad amfetamiini ja teisi stimulante, et ainevahetust kiirendada ja keha rasvaprotsenti vähendada, aga et magada ka saaks, siis tuleb lisaks stimulantidele ka depressante võtta. Ja kuna GHB ehk siis kurikuulus korgijook on depressant, mis laseb magada ega sega loomulikku kasvuhormoonitsüklit (st une esimeste tundide jooksul eritatakse kasvuhormooni, mis kasvatab ka lihasmassi - kulturisti märg unelm), siis seda nad rõõmsalt kasutavadki.

Tunniplaanidega on meil sattunud sedaviisi, et minul loengud/laborid rohkem hommikuti ja Eerol õhtupoole (nagu sotsiaalteadustes kombeks). Tööjaotus on demokraatlik: see, kes varem koju jõuab või kellel vähem loenguid on, teeb süüa. Täna olen mina toimkonnas (panin just lasanje ahju mmmm).

Ja ärge heituge, Eero kirjutab ka kohe-kohe oma lahedatest loengutest.

5 kommentaari:

K ütles ...

Tänu viimastele akadeemilistele eksirännakutele, on ka sinu loengukirjeldused sama oodatud. Jee! Ma ei t(!)iskrimineeri

ailen ütles ...

teen ettepaneku, Liina!
tee läbi Nia kursused, saa mingi diplom ja hakka Eestis tunde andma :) tundus väga kihvt ala, tõepoolest.

Liina ütles ...

see oleks tuuz!

Unknown ütles ...

:D Päris vahva tsaka-tsaka

Lilian ütles ...

See on nii äge, kuidas te Eeroga nii erinevaid postitusi kirjutate. Kohe postituse alguses on aru saada, kelle oma:D